[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/06\/policija-bih-17.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/06\/100x73\/policija-bih-17.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/06\/policija-bih-17.jpg","size":"371.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

43 krivična djela i to:

– jedno ubistvo u pokušaju;

– 11 teških krađa (1 motorno vozilo);

– jedna krađa;

– dva nasilje u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvar;

– 27 ostalih krivičnih djela;


27 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

58 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede, a 24 lica lakše tjelesne povrede

48 lica je lišeno slobode a 25 lica je zadržano.


Ugrožavanje sigurnosti

Dana 05.06.2019. godine u 16.15 sati policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 183. (ugrožavanje sigurnosti), 293. (oštećenje tuđe stvari) i člana 362. (nasilničko ponašanje), na štetu A.M. iz Sarajeva, lišili slobode lice A.S. rođen 1992.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.


Teška krađa

Dana 05.06.2019.godine u 22.00 sati policijski službenici Prve PU su, na osnovu potrage MUP-a BPK Goražde zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), lišili slobode lice B.A. rođen 1992.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato na dalju nadležnost policijskim službenicima MUP-a BPK Goražde.


Saobraćajna nezgoda

Dana 05.06.2019.godine u 22.10 sati na kolovozu puta brze ceste, u smjeru Ilidža – Blažuj, područje općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom je došlo do skretanja van kolovoza i udara u betonski zid putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka CP 53 TSZ, nacionalne oznake Velike Britanije, a kojim je upravljao vozač H.D. rođen 1958.godine iz Tuzle. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život, zadobio je vozač H.D. kojem je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, odakle je prebačen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, radi nastavka liječenja. Istovremeno, lakše tjelesne povrede je zadobio suvozač u pomenutom vozilu, S.Dž. , rođen 1970.godine iz Sarajeva, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo, otpušten na kućno liječenje. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. Od trenutka nastanka saobraćajne nezgode, pa do 02.00 sati narednog dana, saobraćaj je na pomenutoj saobraćajnici u smjeru Ilidža – Blažuj bio u potpunosti obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!