[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/29\/policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/29\/100x73\/policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/29\/policija-bih-2.jpg","size":"356.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

39 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– tri nasilja u porodici;

– jedno posjedovanje opojnih droga;

– jedna teška krađa motornih vozila;

– šest teških krađa;

– devet krađa;

– 14 ostalih krivičnih djela;


12 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

55 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 14 lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

11 lica je lišeno slobode, a osam lica je zadržano.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva i pronalazak droge

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva nad uposlenikom u firmi “POLO” d.o.o. Kalesija, PJ benzinska pumpa Hadžići, izvršenog dana 27.05.2019.godine u 04,00 sati, policijski službenici V PU su dana 28.05.2019.godine u 21,15 sati u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, pronašli i lišili slobode lice koje se može dovesti u vezu sa istim, a radi se o A.H., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom od A.H. je oduzeta određena količina opojne droge. Također, dana 28.05.2019.godine u 22,30 sati u ulici Barska, općina Ilidža, policijski službenici V PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Fiat” Stillo, kojim je upravljalo lice N.R., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, za kojim je raspisana potraga u vezi navedenog krivičnog djela razbojništva. Lica A.H. i N.R. su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici V i VI PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.


Razbojništvo

Dana 28.05.2019.godine u 18,00 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Sarajevo” Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Razbojništvo

Dana 28.05.2019.godine u 04,50 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Bjelave, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva u stanu vlasništvo R.M. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz upotrebu fizičke snage, od istog otuđilo određenu sumu novca, zlatni nakit i mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom R.M. je zadobio lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici II PU nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Lakše tjelesne povrede

Dana 28.05.2019.godine u 05,15 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice A.R., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lakša tjelesna ozljeda), na štetu T.F. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!