[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/27\/policija-hapsenje-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/27\/100x73\/policija-hapsenje-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/27\/policija-hapsenje-bih.jpg","size":"485.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

95 krivičnih djela i to:

– jedno ubistvo u pokušaju;

– dva razbojništva;

– 33 teških krađa (pet motornih vozila);

– 14 krađa;

– četiri nasilja u porodici;

– šest oštećenja tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– tri posjedovanja opojne droge;

– 31 ostalo krivično djelo;


80 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za četiri lica nije utvrđen stepen povrede.

147 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede, a 39 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za dva lica nije utvrđen stepen povrede.

39 lica je lišeno slobode, a 33 lica su zadržana.


Teška krađa

Dana 26.05.2019.godine u 14,20 sati, od strane građana, obaviještena je VII PU da je u ulici Novo naselje, općina Ilijaš, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo S.K. iz Ilijaša. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode lice E.J., rođen 1983.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Prilikom pregleda kod istog su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 26.05.2019.godine u 22,45 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad A.M. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici II PU nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Krađa

Dana 25.05.2019.godine u 19.00 sati policijski službenici Druge PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (krađa), lišili slobode lice A.R. rođen 1994.godine u Palestini. O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.


Lišenje slobode B.K. i K.J.

Dana 24.05.2019.godine u 18.00 sati policijski službenici Prve PU lišili su slobode lica: B.K. rođen 1998.godine i K.J. rođen 1999.godine, obojica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a lica predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!