[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/09\/policija1-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/09\/100x73\/policija1-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/09\/policija1-3.jpg","size":"314.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

39 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– jedno posjedovanje opojnih droga;

– jedna teška krađa motornih vozila;

– devet teških krađa;

– osam krađa;

– 16 ostalih krivičnih djela;


22 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

52 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teške, a osam lica lakše tjelesne povrede.

12 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Pronalazak droge

Dana 08.05.2019.godine, provodeći akciju kodnog naziva “DERVO”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode lice D.I., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Izvršenim pretesom lica, kao i pretresom kuće koju isti koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i oduzeto šest paketa sa suhom zeljastom materojom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (mase oko 2.200 grama) i jedan paket sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed (mase oko 1.200 grama) i određena suma novca za koju se sumnja da potiče od prodaje droge. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 09.05.2019.godine, navedeno lice će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Razbojništvo

Dana 08.05.2019.godine u 21,35 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Premier”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici IV PU nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Razbojništvo

Dana 08.05.2019.godine u 21,40 sati, obaviještena je V PU da je u ulici Šehitluci, općina Ilidža, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “5 Plus”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a potom se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Oštećenje tuđe stvari

Dana 09.05.2019.godine u 00,10 sati, od strane građana, obaviještena je IV PU da u ulici Franje Kluza, općina Novi Sarajevo, sumnjivo NN lice obilazi oko putničkog motornog vozila marke “Peugeot”. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli lice kako nožem vrši oštećenje pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot”. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o K.M., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari), isti je pomenutog dana u 00,20 sati, lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici IV PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!