[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/14\/autocesta-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/14\/100x73\/autocesta-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/14\/autocesta-2.jpg","size":"73.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Crna Gora otvorila 41,5 km dugu dionicu autoceste Bar - Boljare

Na naplatnom mjestu Pelev brijeg održana je ceremonija otvaranja prve dionice autoceste Bar - Boljare, od Smokovca do Mateševa.

Na 41,5 kilometar dugoj dionici Smokovac-Mataševo izgrađeno je 20 mostova na glavnoj trasi, devet mostova na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocijevnih tunela.

Ukupna dužina tunela je 17,7 km, što čini oko 43 posto dužine prioritetne dionice autoceste.

Ova dionica autoceste, koja vodi od Podgorice sjeverno prema granici sa Srbijom, službeno će biti u upotrebi od danas u osam sati, a cestarina se neće naplaćivati do 21. srpnja u osam sati.

Izgradnja ove dionice autoceste trajala je više od sedam godina, a crnogorski mediji navode da je rok za završetak radova probijen za više od tri godine.

Ugovorena vrijednost radova na spomenutoj dionici iznosila je više od 800 milijuna eura, od čega je 15 posto osigurano iz proračuna Crne Gore, a preostalih 85 posto iz kreditnih sredstava kineske EXIM banke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!