[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/l-fe28560dcf16bf66798b9094e7824f44.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/100x73\/l-fe28560dcf16bf66798b9094e7824f44.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/15\/l-fe28560dcf16bf66798b9094e7824f44.jpg","size":"71.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Crna Gora: Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo (SDT) završilo je u noći na ponedjeljak saslušanje bivšeg glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog policijskog dužnosnika Zorana Lazovića i odredilo im pritvor od 72 sata.

Lazovića, kako su pojasnili njegovi pravni zastupnici, terete da je organizator kriminalne skupine te za jos dva kaznena djela zloupotrebe službenog položaja, a Katnića da je član Lazovićeve kriminalne organizacije.

“Zoran Lazović negirao je krivnju i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužitelja”, rekao je njegov odvjetnik Zoran Piperović.

Katnić je odgovarao na pitanja tužitelja i nije angažirao pravnog zastupnika te mu je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti.

Istraga protiv Katnića i Lazovića otvorena je zbog sumnje da su počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u predmetu ukidanja  zabrane ulaska u Crnu Goru srpskim državljanima krajem 2020. godine, kada je beogradskim kriminalvima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću omogućen ulazak u Crnu Goru gdje su prisustvovali privatnom slavlju vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Belivuku i Miljkoviću se u Srbiji sudi za zločine koje su počinili nad pripadnicima druge kriminalne skupine u “kući strave” u beogradskom naselju Ritopek.

Katnić i Lazović također su osumnjičeni su da su omogućili jednom od članova tog kriminalnog klana da izbjegne uhićenje. Do tih dokaza crnogorsko Specijalno tužiteljstvo došlo je zahvaljujući suradnji sa EUROPOL-om.

"Na osnovi međusobne suradnje i višemjesečnog koordiniranog djelovanja Specijalnog državnog tužiteljstva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, lišeni su slobode M. K., bivši glavni specijalni tužitelj, i Z. L., bivši pomoćnika direktora Uprave policije, zbog sumnje da su počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja", priopćio je nedjelju portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Uhićenje Katnića i Lazovića pozdravili su najviši crnogorski dužnosnici, a oporba poziva na poštivanje pretpostavke nevinosti, prenosi Hina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!