[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/18\/crna-gora-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/18\/100x73\/crna-gora-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/18\/crna-gora-2.jpg","size":"60.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Crna Gora: Cilj manjinske vlade je deblokada institucija

Politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritana Abazovića priopćila je danas kako su ciljevi manjinske vlade, između ostalog deblokada institucija, borba protiv organiziranog kriminala i korupcije te odlučno pokretanje integracija Crne Gore (CG) u EU.

U priopćenju objavljenom na Facbook stranici  stoji da bi novoformirana vlada bila bez kadrova iz Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista, ali da od njih očekuju potporu za njeno formiranje.

Manjinska vlada bi, kako su istaknuli, osigurala ekonomski oporavak i provedbu reformi i nastavak povećanja prihoda građana.

Također, omogućila bi priljev novih stranih investicija i EU fondova koje su trenutačno zaustavljene zbog nestabilne političke situacije

"Zadatak manjinske vlade bi bio rješavanje i konačno zatvaranje pitanja koja su polarizirala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama unazad", navode iz URA te isitču da će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u skladu s Ustavom i nacionalnim interesima CG te tako rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja.

Cilj manjinske vlade bi bio i omogućiti stabilizaciju odnosa sa susjedima, kao i snažno održavanje karaktera građanskog sekularnog i multietničkog društva, stoji u priopćenju.

Politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA), potpredsjednika crnogorske vlade Dritana Abazovića, najavila je u ponedjeljak da će uskratiti potporu aktualnoj vlasti te je zatražila potporu za formiranje manjinske vlade.

URA, koja u crnogorskom parlamentu ima tri zastupnika, potpisala je krajem prosinca s oporbenom Bošnjačkom strankom i Socijalističkom narodnom partijom, strankom iz vlasti, memorandum o suradnji, koji je je bio uvod u ovakvu odluku.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!