[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-b1e4549b3626e2d4ed3f759a2e4ed059.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/l-b1e4549b3626e2d4ed3f759a2e4ed059.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-b1e4549b3626e2d4ed3f759a2e4ed059.jpg","size":"70.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čović u Mostaru razgovarao s Lajčakom

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se u Mostaru s Miroslavom Lajčakom, posebnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Čovićev kabinet.

Dužnosnici su tokom radnog sastanka razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reformski zamah, funkcioniranje vlasti i iskorake na evropskom putu. Također, govoreno je o situaciji u regiji s naglaskom na važnost stabilnih odnosa i općih iskoraka u pogledu stvaranja poboljšanih socio-ekonomskih, pravnih i sigurnosnih prilika.

Čović je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenih iskoraka na evropskom putu ističući da pred vlašću u skorijem vremenu predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između njih i Izborni zakon Bosne i Hercegovine kojim će potpuno biti zaštićeni ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda te ostalih žitelja.

Naglašeno je da su suradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduvjeti za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka te kako politički lideri, osobito u Bosni i Hercegovini, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih žitelja. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!