[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/img-0540.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/100x73\/img-0540.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/img-0540.jpg","size":"72.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Čović s poslodavacima o pomoći gospodarstvu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je u ponedjeljak radni sastanak s predsjednikom Udruge poslodavaca FBiH i predstavnikom Prevent grupacije Adnanom Smailbegovićem, direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem i vlasnikom tvrtke Violeta d.o.o. Petrom Ćorlukom.

Tom prigodom razgovaralo se o izazovima s kojima se poslodavci trenutno suočavaju zbog novonastalih okolnosti te preprekama koje je nužno čim prije otkloniti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predstavnici poslodavaca izdvojili su kako pomaci postoje, ali da ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim gospodarstvenicima bržim i efikasnijim rješenjima.

Predstavnici poslodavaca podsjetili su na dva zakonska prijedloga koja imaju za cilj reformirati, modernizirati i ubrzati ekonomski i gospodarski sektor, a koja su i dalje na čekanju u Parlamentu Federacije BiH.

Navedene mjere dovele bi do prijeko potrebnog rasterećenja u privatnom sektoru i omogućile poboljšanje i povećanje prihoda zaposlenika, naveli su predstavnici poslodavaca.

Čović je istaknuo kako je suradnja i zajedničko djelovanje privatnog sektora i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti prijeko potrebna i nužna na svim razinama.

Pojava pandemije zakočila je sve reformske procese i bilo je potrebno prilagoditi se takvim okolnostima, ali i nadomjestiti gubitke koji su uslijedili, dodao je.

Čović je dao punu potporu i pomoć inicijativama i prijedlozima poslodavaca i gospodarstvenika, te pozvao na zajedničko ubrzano djelovanje kako bi reformske procese ubrzali i unijeli novu dinamiku u sljedećem razdoblju, stoji u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!