[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/komsic1911.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/komsic1911.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/komsic1911.png","size":"900.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Članovi Predsjedništva BiH primili visoku delegaciju SR Njemačke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili parlamentarnog državnog sekretara Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke Stephana Mayera. 

Članovi Predsjedništva BiH su primili visoku delegaciju Savezne Republike Njemačke, koju je imenovala savezna kancelarka Angela Merkel, a koju predvodi parlamentarni državni sekretar Mayer. 

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Tema sastanka je bila i migrantska kriza, kao i modusi za prevazilaženje postojeće situacije i pronalazak održivog rješenja. Ponovljena je bilateralna podrška SR Njemačke po ovom pitanju, kao i angažman kroz projekte Evropske unije. Naglašena je potreba za koordinacijom i saradnjom na svim nivoima, kako bi se riješilo pitanje i status migranata na evropskom kontinentu. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su za dosadašnju podršku i angažman kancelarke Merkel, kao i Vlade SR Njemačke, po pitanjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!