[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/151119-sbih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/100x73\/151119-sbih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/151119-sbih.jpg","size":"432.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Članovi Nezavisnog bloka iz Tuzlanskog kantona prešli u Stranku za BiH

Deseci bivših članova Nezavisnog bloka u Tuzlanskom kantonu prešli su u Stranku za BiH, rečeno je na pres-konferenciji SBiH u Tuzli.

Dobrodošlicu novim članovima poželio je predsjednik Amer Jerlagić, koji je rekao da je praktično kompletan NB u Tuzlanskom kantonu pristupio SBiH.

Dodao je da Stranke za BiH, iako je nema u svim struktirama vlasti, ipak pokazuje svoju jačinu.

Osvrnuvši se na nove članove u Tuzlanskom kantonu koji dolaze iz Nezavisnog bloka, Jerlagić kaže da SBiH postaje jača za ljude koji su patriotski orijentisani.

- Svaki novi član SBiH je novi temelj Bosne i Hercegovine – zaključio je Jerlagić.

Novi član SBiH Admir Čavalić ističe da ovo ne smatra klasičnim prelaskom "jer je u Tuzlanskom kantonu Nezavisni blok već ugašen".

- Dosta nas je ljudi već ranije napustilo. Stranka za BiH je pokazala volju da nas integriše i da sasluša ono što mi želimo za unapređenje efikasnosti Tuzlanskog kantona. Ono što nas raduje je da je Stranka za BiH stranka centra, ne pripada ni ljevici ni desnici i ima veoma pozitivan imidž u bosanskohercegovačkoj javnosti - rekao je Čavalić. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!