[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/bxgf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/100x73\/bxgf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/bxgf.jpg","size":"79.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Cikotić sa državnim sekretarom MUP-a Slovenije Francom Kanglerom

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije Francom Kanglerom.

Dosadašnja saradnja u oblasti sigurnosti ocijenjena je veoma uspješnom, te će i ubuduće biti nastavljena kroz zajedničnu borbu protiv svih oblika sigurnosnih prijetnji.

Posebno je istaknuta uloga MUP-a Slovenije u oblasti obuka i razmjene iskustava u cilju unapređenja rada policijskih agencija u BiH i dostizanja evropskih standarda.

Ministar Cikotić se osvrnuo i na trenutnu sigurnosnu situaciju u BiH i regionu, posebno u kontekstu borbe protiv ilegalnih migracija i organiziranog kriminala. 

Također, zatražio je podršku Slovenije u nastavku ispunjavanja uslova na evropskom putu te pristupanja BiH institucijama i mehanizmima Evropske unije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!