[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/100x73\/xu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xu.jpg","size":"76.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Cigankov i Mudrik odveli Ukrajinu na Evropsko prvenstvo, u Njemačku ide i Poljska

Drame je bilo u Tbilisiju, gdje je Gruzija nakon penala eliminisala Grčku i plasirala se na Evropsko prvenstvo, a drame je bilo i u Vroclavu i Kardifu.

Ukrajina je, u finalu plej-ofa staze B, savladala nakon preokreta Island (2:1) i četvrti put zaredom se plasirala na Evropsko prvenstvo, dok je gdje će biti i Poljska, koja je u finalu plej-ofa staze A nakon penala eliminisala Vels - 5:4 (0:0 poslije 120 minuta).

Drugi put u ovom plej-ofu Ukrajinci prave preokret - nakon što su prije pet dana gubili, a onda savladali Bosnu i Hercegovinu (2:1), Ukrajinci su i večeras nakon gola minusa, uspjeli da se vrate i obezbijede odlazak na kontinentalnu smotru.

A Island je vodio od 30. minuta, kada je Gudmundson preciznim udarcem sa oko 25 metara postigao gol.

Sudakov je u finišu prvog dijela mogao da izjednači, ali je bio neprecizan, da bi u 54. minutu Ukrajinci izjednačili - Cigankov je, nakon fenomenalne asistencije Sudakova, ušao u kazneni prostor i savladao Vladimarsona.

Sudakov je nakon toga imao još jednu priliku, ali je Valdimarson odbranio, potom je neprecizan bio Mikolenko, a na drugoj strani priliku nije iskoristio Torsteinson.

I onda u 84. minutu preokret - Sudakov je upisao još jednu asistenciju, a Mudrik udarcem sa oko 20 metara odveo Ukrajinu na Euro.

Ukrajina će u Njemačkoj igrati u grupi sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunije.

Na utakmici Velsa i Poljske nije bilo golova u regularnom dijelu i produžecima, a onda su Poljaci pogodili svih pet penala, dok je na drugoj strani tragičar bio Džejms koji je bio neprecizan u petoj seriji.

Za Poljsku su pogađali Levandovski, Šimanski, Frankovski, Zalevski i Pjontek, dok su na drugoj strani precizni bili Dejvis, Mur, Vilson i Vilijams.

Poljaci za 120 minuta nisu uputili šut u okvir gola Velšana.

Poljska će na prvenstvu igrati u grupi sa ekipama Holandije, Francuske i Austrije

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!