[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/as_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/as_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/as_1.jpg","size":"290.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Christian Prokop nije pravi čovjek za selektora njemačke reprezentacije, poručio je Daniel Stephan, najbolji rukometaš svijeta

Njemačka je na Evropskom rukometnom prvenstvu ostala bez šanse za plasman u polufinale još u drugom kolu drugog kruga. Tada su Nijemci izgubili od Hrvatske (24:25) iako su vodili gotovo cijelu utakmicu. 

"Christian Prokop nije pravi čovjek za izbornika njemačke reprezentacije", poručio je Daniel Stephan, najbolji rukometaš svijeta 1998. godine.

"U mojim očima nikad nije ni bio čovjek za taj posao. Jednostavno nema kvalitete da bude na toj funkciji. Mi smo na ovom Euru imali dva ozbiljna suparnika, Španjolsku i Hrvatsku, i trebali smo pobijediti samo jednog. Nikad nije bilo lakše do polufinala, a ispali smo."

Prozvani Prokop odgovorio je legendarnom rukometašu. 

"Njegova izjava je apsurdna. Pa izgubili smo od Hrvatske nakon velike borbe. Zar je postalo normalno da se pozicija izbornika dovodi u pitanje nakon poraza od Hrvatske", čudi se 41-godišnji Prokop.

Iz Njemačkog rukometnog saveza stali su uz izbornika.

"Neka svima bude jasno da nikakvih razgovora o izborniku nije bilo. U kvalifikacije za Olimpijske igre i na Olimpijske igre idemo s Prokopom", poruka je sportskog direktora Saveza Axela Kromera.

                                                                                                                                                                                                                              izvor; kliker.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!