[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/celik-rad.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/100x73\/celik-rad.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/celik-rad.jpg","size":"72.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Čelik: Uposlenici preduzeća 'Rad' i u ovoj situaciji izvršavaju obaveze

Uposlenici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad"u Sarajevu, bez obzira na vanredne okolnosti, ulažu velike napore u izvršavanju svojih obaveza.

To je izjavio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik koji se danas sastao s direktoricom ovog preduzeća Verom Arnautović. Povod za sastanak su bili izazovi s kojima se u vanrednim okolnostima, zbog proglašenja pandemije i širenja  koronavirusa, susreću uposlenici preduzeća “Rad”, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

- Uposlenici i uprava ovog preduzeća zaista ulažu velike napore kako bi odgovorili svim obavezama koje im je naložio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS. Svakodnevno se vrši dezinfekcija ulica, deratizacija, pražnjenje kontejnera, odvoz kabastog smeća - kazao je Čelik, na čiju je inicijativu i organizovan ovaj sastanak.

Direktorica Arnautović je ukazala na nedostatak opreme, zaštitnih maski i rukavica te poručila kako se u ovoj kriznoj situaciji svi trebamo staviti na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo.

- Naši sugrađani trebaju znati da će im preduzeće "Rad" nastaviti nesmetano pružati sve usluge - naglasila je direktorica.

 Predsjedavajući Čelik je najavio da će problem nedostatka opreme biti riješen što prije, a da će u narednih mjesec dana, kroz rebalans budžeta, biti doznačena određena sredstva preduzeću "Rad" kako bi moglo nastaviti organizirano raditi kao i dosad.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!