[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/cavusoglu-ursula-von-der-layen-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/cavusoglu-ursula-von-der-layen-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/cavusoglu-ursula-von-der-layen-aa.jpg","size":"89.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Cavusoglu i von der Layen razgovarali o odnosima Turske i Evropske unije

Ministar vanjskih poslova Republike Turske u Bruxellesu se sastao sa šeficom Evropske komisije Ursulom von der Layen i nekoliko evropskih komesara sa kojima je razgovarao o odnosima između Turske i Evropske unije.

Cavusoglu je stigao u Bruxelles u dvodnevnu posjetu na razgovore s najvišim zvaničnicima EU i NATO-a.

Šef turske diplomacije Cavusoglu se prvo sastao s visokim komesarom za vanjsku politiku i sigurnost EU Josepom Borrellom, a potom i sa predsjednicom Evropske komisije Von der Leyen.

Sastanak u Evropskoj komisiji je održan iza zatvorenih vrata, a prisustvovali su mu i komesari Margaritis Schinas, Yiva Johansson i Oliver Varhelyi.

Nakon sastanka s Borrellom, Cavusoglu je na društvenim mrežama poručio da Turska želi otvoriti novo poglavlje u odnosima i saradnji sa Evropskom unijom.

I komesar Schinas je na društvenim mrežama napisao kako je sastanak dobra prilika za konstruktivne razgovore o budućim izazovima i prilikama.

“Došlo je vrijeme za pozitivne korake“, poručio je Schinas, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!