[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/aljosa-campara3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/100x73\/aljosa-campara3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/02\/aljosa-campara3.jpg","size":"270.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čampara: Policajci ne smiju biti žrtva politike milionera iz SNSD-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je da nužno krenuti u proces koji će omogućiti izjednačavanje plata policijskim službenicima na svim nivoima.

Potpuno je nedopustivo, kako je kazao, da policajci na državnom nivou budu žrtve političkih ucjena SNSD-a, koji blokira usvajanje budžeta BiH, a kojim je predviđeno povećanje primanja policajcima na državnom nivou.

-Budžet BiH mora biti usvojen, kako bi policajci SIPA-e, Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela već idući mjesec imali veća primanja. Istovremeno, nužno je započeti i proces s ciljem potpunog izjenačavanja prava policajaca na svim nivoima. Nemaju pravu milioneri iz SNSD-a da, radi svojih ideja, blokiraju rast budžeta BiH odnosno rast plata za policajce na državnom nivou, od kojih veliki broj dolazi i s područja entiteta RS - poručio je Čampara.

Ističe kako je ovo je pitanje koje nadilazi dnevnopolitička pitanja i stranačke interese.

Bilo kakav nastavak blokada i zaustavljanja povećanja plata ovim službenicima, upozorio je, nužno će imati demotivirajući efekat na njih, što je na koncu i sigurnosni rizik, jer građanima BiH trebaju dobro plaćeni i motivirani policajci.

-Posebno je to važno u aktuelnom trenutku kada se BiH suočava sa migrantskom krizom, potrebom borbe protiv organizirang kriminala i korupcije, kao i nizom drugih sigurnosnih izazova - naglasio je Čampara.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.