[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/24\/meksiko-narko-kartel-polcija-oktobar-2019-notimex.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/24\/100x73\/meksiko-narko-kartel-polcija-oktobar-2019-notimex.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/24\/meksiko-narko-kartel-polcija-oktobar-2019-notimex.png","size":"1,007.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Broj stradalih u Meksiku u pucnjavama s narko kartelom povećan na 13

Vlasti zapadnomeksičke države Sinaloa  saopćile su da je broj stradalih u prošlosedmičnim pucnjavama  s članovima narko kartela povećan na  13.

Državno tužiteljstvo Sinaloe objavilo je u srijedu da je otvorilo istragu o 13 smrtnih slučajeva u gradu Culiacan.

Prije toga, vlasti su prijavile osam smrtnih slučajeva, iako su mještani rekli da ima više mrtvih.

Pucnjava se dogodila u Culiacanu nakon što su vojska i policija pokušale da zarobe Ovidia Guzmana, sina narkobosa  Joaquín "El Chapo" Guzmána.

Dužnosnici su na kraju pustili Guzmána  kako bi izbjegli dalje krvoproliće, pošto se okupio veliki broj pripadnika narkokartela.

Mlađi Guzmán, kako se navodi, traži se zbog optužbi za trgovinu drogom u Sjedinjenim Državama.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!