[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/xx_1.jpg","size":"67.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Brazilska vlada podržala Nejmara i osudila rasizam

Brazilska vlada podržala je fudbalera Pari Sen Žermena Nejmara i osudila je rasitičke uvrede kojima je navodno izložen tokom utakmice sa Olimpikom iz Marseja u francuskom prvenstvu.

"Suočeni sa još jednim rasizmom u sportu, Ministarstvo za porodicu i ljudska prava se solidariše sa fudbalerom Nejmarom. Rasizam je zločin", navodi se u saopštenju.

Utakmicu Pari Sen Žermena i Olimpika u nedjelju uveče u Parizu, obilježio je incident u završnici, kada su isključena petorica igrača, od kojih i Nejmar.

On je sa leđa, rukom u glavu udario igrača Olimpika Alvara Gonzalesa, a crveni karton je dobio poslije intervencije VAR. Nejmar je po izlasku sa terena rekao sudijama da ga je Alvaro vrijeđao na rasnoj osnovi.

Nejmar je zatim na društvenim mrežama napisao da žali što nije Gonzalesa udario u lice.

Sekretar za promociju rasne jednakosti u Brazilu u utorak je "žestoko osudio sve vrste nasilja" i "slučajeve diskriminacije na osnovu boje kože".

Disciplinska komisija Francuske lige danas će analizirati detalje sa utakmice i odlučiti da li da pokrene postupak.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!