[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/10\/bostonmo.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/10\/100x73\/bostonmo.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/10\/bostonmo.png","size":"505.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'Boston City Singers' nastupio u Mostaru

Nakon turneja po Africi, Argentini, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Češkoj i Hrvatskoj, omladinski hor iz SAD-a "Boston City Singers" gostovao je i u Mostaru.

U utorak navečer u Pozorištu lutaka, a u okviru "Mostarskog ljeta" upriličen je njihov koncert Muzikom u zajedničku budućnost. Cilj im je, kako kažu, da kroz muziku stvaraju dobra djela. Izvode internacionalni program "muzike uz pokret".

Boston City Singers je neprofitabilna organizacija koja djeluje već skoro 25 godina i godišnje okuplja oko 500 djece i mladih od 4 do 18 godina podijeljenih u 15 različitih programa, u različitim dijelovima Bostona.

Pored hora "Boston City Singers" nastupili su i Vokalni ansambl Bugojno i Horoljupci te ansambl Mostarske kiše.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!