[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/bodo-vever.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/100x73\/bodo-vever.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/bodo-vever.jpg","size":"57.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

BODO WEBER UPRO PRSTOM: On je taj koji blokira prijem Zapadnog Balkana u EU!

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan Bodo Weber otkrio je za kosovske medije koji zapadni političar zapravo koči širenje EU na Zapadni Balkan.

Weber je naime za to okrivio predsednika Francuske Emmanuela Macrona.

"Postoje ozbiljna neslaganja među državama članicama oko budućnosti proširenja. Francuski predsjednik Macron ozbiljno se protivi daljem proširenju Evropske unije, ali to ne izgovara naglas. On čak utiče na druge zemlje da blokiraju dalje proširenje EU", rekao je Weber za RTV Dukađini.

Dodao je da će stav Macrona po pitanju proširenja EU biti izazov i za Vladu Nemačke.

"Nova njemačka vlada imaće težak izazov sa Macronom, jer ako se ne postigne dogovor sa Parizom o deblokadi proširenja EU sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, biće moratorijum na proširenje do sljedeće godine", rekao je Weber.

Prema njegovim rečima Macron je kriv što Kosovo nije dobilo liberalizaciju viznog režima, ali i da je Kosovo tokom 2015. i 2016. godine bilo žrtva izbjegličke krize, prenosi Kosovo onlajn.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!