[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/03\/06\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/03\/06\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/03\/06\/xr.jpg","size":"66.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bizaran podatak: Salah dobio više kartona zbog golova Junajtedu nego što je Mančester dao pogodaka na Enfildu

Liverpul je u nedelju popodne sa nestvarnih 7:0 rasturio Mančester junajted, a Salah je pogodio mrežu „crvenih đavola“ dva puta i asistirao je još dvaput.

Po dva gola su dali i Darvin Nunjez i Kodi Gakpo, čime su nanjeli rivalu jedan od najtežih poraza u poslednjih sto godina.

 

Međutim, Salahovi golovi su bili za nijansu značajniji jer je Egipćanin prestigao Robija Faulera na listi strijelaca u Premijer ligi i postavio novi klupski rekord od 129 golova.

Nakon jednog pogotka je skinuo dres i dobio žuti karton. Bio je ovo drugi put od sezone 2017/2018 da je dobio žuti karton zbog skidanja dres protiv Junajteda, što je više nego golova koje je Junajted postigao protiv „crvenih“. U tom periodu je Junajted postigao samo jedan gol na „Enfildu“.

Iza Faulera je sada ostao Stiven Džerard na trećem mjestu sa 120 golova, Majkl Oven ima 118, a Sadio Mane je prije odlaska u Bajern Minhen stao na 90 golova.

Salah je od 2017. godine kada je stigao u Liverpul svaki put bio na preko 20 golova po sezoni u svom klubu.

„Ovaj rekord mi je poseban. Mislim, kad sam došao u Liverpul imao sam u prvoj sezoni 32 gola i pomislio sam da bih volio da postanem najbolji strijelac Liverpula u Premijer ligi. Imao sam na umu da jurim taj rekord. To je bila jedna od mojih motivacija, svakog dana bih ustajao i htio da ga oborim. Za mene će on biti poseban“, rekao je Salah i onda zaista uspio da obori rekord u jednom od najslavnijih klubova planete. izvor:nova sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!