[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx_1.jpg","size":"53.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bitka za Britaniju: Džošua i Fjuri blizu dogovora

Bitka za Britaniju se nazire - Entoni Dšošua i Tajson Fjuri razmijenili su ugovore i ostalo je da se razrade detalji da bi se ozvaničilo zakazivanje jednog od najvećih boks mečeva modernog doba. 

ESPN javlja da je napravljen veliki korak, te da bi konačni dogovor mogao brzo da bude postignut.

Džošua i Fjuri bi se borili za titulu neprikosnovenog šampiona u teškoj kategoriji, jer su vlasnici svih pojaseva.

Džošua ima WBA, WBO, IBF i IBO titule, Fjuri je vlasnik WBC krune.

Džošua ima skor od 24 pobjede i jednog poraza, koji mu je senzacionalno nanio Endi Ruis, dok je Fjuri neporažen - ima 30 pobjeda i remi sa Dontejom Vajlderom.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!