[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/joe-biden-pobjeda-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/100x73\/joe-biden-pobjeda-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/27\/joe-biden-pobjeda-twitter.jpg","size":"64.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Biden: SAD će se zalagati za Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za Krim

Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da će se Sjedinjene Države zalagati za Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za agresiju na Krim, navodi se u saopćenju koju je Bijela kuća objavila na godišnjicu aneksije poluostrva 2014. godine.

- Sjedinjene Države ne priznaju i nikada neće priznati navodnu rusku aneksiju poluostrva, a mi ćemo se suprotstaviti protiv ruskih agresivnih djela. Nastavit ćemo raditi na tome da držimo Rusiju odgovornom za zloupotrebe i agresiju u Ukrajini - rekao je Biden.

Bidenova administracija saopćila je da i dalje provodi svoje vanjskopolitičke istrage u vezi s Rusijom, Kinom i drugim ključnim područjima nakon preuzimanja vlasti od bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden, demokrata, razgovarao je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom krajem prošlog mjeseca o nizu pitanja, uključujući suverenitet Ukrajine, hapšenje kritičara Kremlja, Alekseja Navalnija u Moskvi, navodno miješanje u američke izbore 2020. i masovno internetsko hakiranje američka vlada prošle godine.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!