[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/poste-1010.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/poste-1010.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/poste-1010.jpg","size":"409.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

BH Pošta predstavila dječiju marku posvećenu Centru 'Los Rosales'

Obilježavanje Svjetskog dana pošte u JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo nastavljeno je u svečanoj atmosferi predstavljanjem prigodne dječije poštanske marke pod nazivom "Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama - Los Rosales" iz Mostara, autora Adija Šetke.

Dječija marka odštampana je u 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti od 0,90 KM. Također je odštampan i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 komada. 

Generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić primio je autora marke i direktoricu Centra, Mirnu Mezit te im uručio prvi štampani primjerak marke i zahvalnice za uspješnu saradnju, saopćeno je iz BH Pošte.

Izdavanjem poštanske marke posvećene Centru "Los Rosales" BH Pošta je dala podršku radu te ustanove i njihovom nastojanju da pomognu djeci i omladini sa teškoćama u razvoju.

Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar osnovan je 1997. godine, kao jedinstven i specifičan pravni subjekt u kojem se kroz nekoliko segmenata rada (vrtić, osnovna škola, razne radionice itd.) obrazuju, odgajaju, socijalizuju, radno osposobljavaju i rehabilituju djeca i omladina sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju, uzrasta od dvije do 45 godina starosti.

Ta ustanova ima 130 korisnika koji svakodnevno koriste sve usluge koje Centar pruža. Pored navedenog, Centar štićenicima pruža i usluge muzikoterapije, fizioterapije, korektivne gimnastike, usluge stručnog tima logopeda, psihologa, pedagoga, socijalnog radnika, terapeuta, odgajatelja, medicinske sestre i svih drugih saradnika Centra.

BH Pošta će i u buduće, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati podršku Centru u Mostaru, ali i ostalim ustanovama koje rade sa djecom i omladinom sa posebnim potrebama.   

U sklopu Svjetskog dana pošte generalni direktor Mirsad Mujić uručio je zahvalnice i učenici Adni Šljivar i njenoj nastavnici maternjeg jezika Aidi Traljo na osvojenom prvom mjestu u takmičenju za najljepše napisano dječije pismo u 2019. godini.

Adna Šljivar, učenica OŠ "Kiseljak 1", Bilalovac pobijedila je na ovogodišnjem Takmičenju u pisanju pisama za mlade koje svake godine organizuje Svjetski poštanski savez (UPU) putem domaćih javnih poštanskih operatera. Adnino pismo o temi "Napiši pismo o svom junaku" predstavlja BiH na svjetskom takmičenju.

Takmičenje u pisanju pisama za mlade tradicionalna je aktivnost koju zajednički provode sva tri bh. poštanska operatera.

BH Pošta pripremila je povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte i manifestaciju Dani otvorenih vrata u sklopu koje djeca posjećuju centre pošta širom BiH i upoznaju se sa radom i uslugama pošte.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!