[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/pjesmamoja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/pjesmamoja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/pjesmamoja.jpg","size":"365.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'BH Broadway - Moja pjesma' u pozorištima širom BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavila je nastavak uspješnog projekta 'BH Broadway'.

- I ove godine, naša ambasada i tim američkih umjetnika okupili su mlade, talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea BHBroadway - Moja pjesma! - navodi se u saopćenju iz Američke ambasade.

Radeći sa američkim kolegama, ti mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla. U svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati vlastite priče.

- Ne propustite priliku da, kroz kabare BHBroadway - Moja pjesma, uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme, kao što je brodvejski mjuzikl - poručuju iz Američke ambasade.

Premijera predstave najavljena je za 12. septembar u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, potom će biti izvedena u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge ostvaruju Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević, Nikolina Vujić.

Aaron Thielen je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tokom 23 godine bio je uključen u više od 125 projekata, kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarista, reditelj, ali i umjetnički direktor.  

Ryan T. Nelson (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Muzički direktor je na čikaškom Marriott teatru, gdje je odgovoran za desetine muzičkih produkcija.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!