[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/01\/poslasticeitorte-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/01\/100x73\/poslasticeitorte-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/01\/poslasticeitorte-4.jpg","size":"183.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

Bh. brend Happy Puppy nudi poslastice za njuškice da šape obližeš  

Happy Puppy je prvi registrovani bosanskohercegovački brend domaćih i zdravih poslastica za kućne ljubimce od prirodnih sastojaka, bez konzervansa i aditiva. Nudi široki asortiman poslastica i rođendanskih torti za pse i mačke. Za pse u ponudi imaju također i domaću hranu od mesa, voća i povrća. Tu su i razni dodaci za rođendanske zabave, personalizirane kapice i ogrlice za ljubimce, prirodni parfemi za pse, kao i nebičan proizvod - pivo za pse. Ukusne zalogajčiće prave u raznim varijantama, a trenutno ih ima više od 30 vrsta. Takođe, tu su i dehidrati mesa kao omiljene poslastice i pasa i mačaka. Za mnoge praznike prave i tematske paketiće jer ističu kako kućne ljubimce smatraju članovima porodice i da treba da slave sve zajedno s vlasnicima, odnosno ljudima


Piše: Zdravko Čupović (Magazin Start BiH)

Happy Puppy je sa radom počeo prije 12 godina, a ideja je nastala kada je Ines Lojpur, vlasnica brenda, pronašla napuštenog, povrijeđenog psića, ženku, koja je trebala hitnu veterinarsku pomoć i, za ovu tadašnju studenticu, preskupu operaciju.

- Ekspresno sam napravila poslastice, i plasirala ih na društvenim mrežama prijateljima u cilju da skupim novac za pomenuti operativni zahvat. Sada, kada se sjetim tih poslastica, pakovanih u kese „za zamrzivač“ i vezanih vunicom za pletenje, još više sam ponosna na priču brenda Happy Puppy i na to koliko je ova ideja pomogla mnogim napuštenim životinjama. Psi od prijatelja su bili oduševljeni jer su poslastice bile čisto meso, povrće i ljubav. Ubrzo je skupljen novac za Mrvicinu operaciju i cjelokupni oporavak, a ona je kasnije, nakon oporavka, sretno udomljena u Austriju. A potražnja za keksićima je samo rasla, prijatelji su preporučivali poslastice svojim prijateljima, i tako se krug zadovoljnih njuškica poslasticama samo širio - priča nam Ines ponosna na vlastiti uspjeh.

ines-lojpur.jpg

A Happy Puppy je zapravo od samog početka jedna divna priča, sa humanitarnom pozadinom i ljubavi koju Ines nesebično pruža svim napuštenim životinjama. Tako je, uvjerava nas naša sagovorica, bilo od samog nastanka, i psa kojem je Happy Puppy omogućio uspješan oporavak i sretan životni put, pa sve do dana današnjeg, a tako će, kaže, biti i ubuduće, jer se dio novca od prodatih proizvoda odvaja za napuštene životinje. Stoga i ne čudi da zbog njenog prevelikog angažmana Ines i Happy Puppy mnogi smatraju nekim udruženjem za zaštitu životinja, što oni zapravo nisu.

- Od prihoda se svakodnevno hrane desetci pasa i mačaka, plaćam smještaje za životinje koje su sklonjene sa ulice, veterinarske obrade, udomljavanja.  Jedna priča koja je raznježila sve moje pratitelje i prijatelje jeste nedavno udomljenje ženke psa tornjaka, koja je prošle godine sklonjena sa ulice skotna, meni i suprugu se okotila u autu, na svijet donijela jedanaest beba, od kojih je samo pet preživjelo i našlo svoje domove u našoj zemlji. A mama tih beba je prošli mjesec udomljena u Linz, u Austriju, nakon mojih aktivnih potraga za idealnim domom. Zove se Ria i njeni udomitelji mi svakodnevno šalju slike kako ona uživa - otkriva nam Ines te dodaje kako je njena misija da svaki pas bude sretan i da ima svoju porodicu.

Kroz svoj rad se zalaže da ljudima podigne svijest o životinjama, da i one imaju svoju svrhu i da zaslužuju da žive i budu sretne, a ne da budu maltretirane.

- Takođe, želja mi je da ljubitelji životinja, koji žele postati odgovorni vlasnici, udome napuštenog psa, jer taj pas će vas voljeti više od sebe, i biti zahvalan do kraja života. A situacija je takva da na ulici, nažalost, imamo i divnih rasnih pasa, i predivnih mješanaca. Naš život krasi mješanka Mila, koju smo spasili sa planine i udomili je nakon gubitka naše desetogodišnje mješanke Ree - kaže Ines.

Izbalansirano, stručno i povoljno

Popularnost i uspjeh, međutim, prije svega duguju kvalitetnim namirnicima, i naravno ukusima koje ljubimci nesumnjivo obožavaju.

- Domaće, zdravo i prirodno je moj primarni izbor što se tiče moje ishrane, ishrane moje porodice, mog psa, pa tako i Happy Puppy proizvoda. Voće i povrće koje njuškice jedu u poslasticama su plodovi iz naše bašte, koju sa svojom porodicom obrađujem dugi niz godina. Meso kupujem u mesnicama gdje kupujem potrepštine i za svoju kuhinju. Sve namirnice koje se koriste u proizvodnji su netretirane hemijom, zdrave i uzgajane kako za lične potrebe tako i za Happy Puppy proizvodnju - ističe Ines.

poslastice.jpg

Otkriva nam i kako su prvobitni recepti bili iz glave - meso, voće, povrće i žitarice. Međutim, kako se posao razvijao i s obzirom kako je Happy Puppy registrovana firma, svi recepti su prilagođeni sa stručnjacima, kako bi bili izbalansirani i idealni. Ines naglašava i kako je u stalnoj komunikaciji i ima odličnu saradnju sa stručnjacima širom svijeta, koji su dugi niz godina posvetili učenju i edukovanju o ishrani pasa i mačaka.

Happy Puppy danas u svojoj ponudi ima poslastice za sve starosne dobi pasa, za sve pasmine, čak i one sa zdravstvenim problemima i ustanovljenim alergijama. Poslastice se prave za svakog psa posebno, po narudžbi moguće je da vlasnik odabere sastojke koje pas smije jesti. S obzirom da je sve veći broj alergija  prisutan kod pasa, i iz tog razloga Ines je u stalnoj komunikaciji sa vlasnicima i dogovoru oko izbora namirnica. Često joj pošalju i rezultate alergo testa, prema kojem onda pravi poslastice. Sve se, kaže naša sagovornica, može prilagoditi kako bi krajnji korisnik, njuškica, bezbjedno uživao u svojim poslasticama.

Još jedan faktor koji je doprinio popularnosti brenda jesu svakako izuzetno prihvatljive cijene.

- Trudila sam se da cijene budu maksimalno prilagođene tržištu. S obzirom da dobijate zdrav, prirodan proizvod od sastojaka koje sami možete birati, smatram, a i po reakcijama kupaca, cijene su i više nego prihvatljive. Svi cijene domaći, prirodni proizvod, još kad je vaš ljubimac zadovoljan i obožava taj proizvod, cijena je najmanje bitna. Raspon cijena je od četiri do osam konvertibilnih maraca za zalogajčiće, torte su 20 KM i 25 KM - kaže Ines.

Nekoga bi ta informacija možda iznenadila, ali iako Happy Puppy ima rješenje o dozvoli izvoza proizvoda, Ines tvrdi kako je bh. tržište za njih ogromno i da trenutno nema kapaciteta razmišljati o većem izvozu iako, naravno, ostavlja otvorenom i tu mogućnost u budućnosti. Kako sama reče, „vrijeme je pred Happy Puppy ekipom“.

poslastice5.jpg

Trenutno, njihovi proizvodi su dostupni u svim gradovima širom BiH. U Sarajevu vrše ličnu dostavu proizvoda, a u sve ostale gradove šalju brzom poštom.

- Kilometri nisu prepreka da ljubimci uživaju u zdravim i ukusnim poslasticama. Takođe, i torte su nam prilagođene za transport, tako da njuškice širom naše zemlje slave uz Happy Puppy i tako zajedno stvaramo najljepše trenutke i najdivnije uspomene - poručuje Ines što je ujedno možda i najljepša rečenica za kraj ove priče o Happy Puppyju.

I psi nazdravljaju pivom

Nesumnjivo, pivo je jedan od najinteresantnijih proizvoda za vlasnike pasa.

poslastice35.jpg

- Pivo je u suštini mesni napitak, bez alkohola i potpuno je bezbjedan za ljubimce. Najčešće se naručuje uz rođendanske torte, novogodišnje paketiće, a često ga vlasnici koriste kada ljubimac pije neku terapiju, pa da „zavaraju tableticu“. Presimpatično mi je kada dobijem slike vlasnika kako nazdravljaju sa svojim ljubimcima - otkriva Ines.

Čudna torta u frižideru

Zanimljvosti sa Happy Puppy poslaticama ne manjka, a Ines izdvaja jednu.  

- Djevojka naručila svom psu tortu, pas je pojeo pola, a ostatak je smješten u frižider. Nakon izvjesnog vremena je njen otac, ne znajući da je to „pseća torta“ odrezao sebi komad, i pojeo, a kasnije se ukućanima žalio kako je čudna torta, nije ni slatka ni slana.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!