[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/bevanda-vukovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/bevanda-vukovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/bevanda-vukovic.jpg","size":"314.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Bevanda i Vuković o poboljšanju uvjeta za domaće gospodarstvo

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH  Vjekoslavom Vukovićem  o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada  poslovnoj zajednici  u BiH te da je niz faktora koji na to utječu.

Tijekom razgovara naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im odeđene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Ministar Bevanda naglasio je da je vidan napredak u radu Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i suvremenih metoda rada u zaštiti i promoviranju domaćeg gospodarstva.

S obzirom na to da je ministar Bevanda predjedatelj Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) govorilo se o potrebi tijesne suradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji izravno utječu na domaće gospodarstvo.

Po riječima predsjednika VTK Vjekoslava Vukovića u narednom razdoblju bit će intenzivirane aktivnosti u surdanji s vladama, drugim gospodarskim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se gospodarstvenici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!