[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/natron.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/100x73\/natron.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/natron.jpg","size":"89.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

BESANA NOĆ U MAGLAJU: Požar u Natronu još uvijek aktivan, vatrogasci se bore s vatrenom stihijom...

U fabrici celuloze i papira "Natron Hayat" jučer je u poslijepodnevnim satima izbio veliki požar kada se zapalio papir i sekundarne sirovine.

U gašenju požara jučer su učestvovale Profesionalna vatrogasna jedinica iz Natrona, Vatrogasna jedinica Maglaj, a u ispomoć su došli i vatrogasci iz Zavidovića, Žepča, Doboja i svih susjednih opština. Uključena su bila i komunalna preduzeća a pomagali su i građani.

Iz Operativnog centra ZDK su potvrdili da je, požar još uvijek aktivan, a vatrogasci su proveli besanu noć.

Vatrogasci su još uvijek na licu mjesta i rade na gašenju požara. Nema povrijeđenih osoba. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali vatra nije zahvatila objekte – rekli su iz MUP-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!