[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/l-c14cb7a3ba9afe097c8c0756a206f104.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/100x73\/l-c14cb7a3ba9afe097c8c0756a206f104.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/l-c14cb7a3ba9afe097c8c0756a206f104.jpg","size":"64.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Beograd: Abazović se sastaje s premijerkom Srbije Brnabić i predsjednikom Vučićem

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravit će od danas u dvodnevnom službenom posjetu Srbiji, tijekom kojeg će se sastati sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić te predsjednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Sastanak izaslanstva Vlade Srbije i Vlade Crne Gore planiran je u 10.45 sati, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se s Abazovićem u 12.30 sati, priopćeno je Press služba srpskog predsjednika.

Abazović, koji je izabran za premijera prije dva mjeseca, predvodit će brojno izaslanstvo te će s dužnosnicima u Srbiji razgovarati o otvorenim pitanjima koja trenutačno opterećuju odnose te dvije zemlje, a sve u cilju jačanja političkog dijaloga i bilateralnih odnosa.

Tako su glavna pitanja koja trunutačno definiraju odnose Srbije i Crne Gore, priključivanje Crne Gore inicijativi Otvoreni Balkan i potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a ujedno su i točke razmimoilaženja unutar same crnogorske Vlade i parlamentarne većine koja je podržava.

Abazović je kazao da je bio u službenom posjetu Bruxellesu, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama kao potpredsjednik Vlade, ali da ništa nije izazvalo interesiranje kao posjet Srbiji.

"Ići ćemo i u druge zemlje regije. Očekivanja su da odmrznemo odnose, da makar neke male pobjede za građane donesemo, i da pokušamo uspostaviti komunikaciju koja bi morala polučiti mnogo veću produktivnost", rekao je Abazović u ponedjeljak nakon sjednice Skupštine Crne Gore.

Vučić je ranije izjavio da očekuje dobar posjet crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji i izrazio uvjerenje kako je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!