[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/bec-onlyfans.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/bec-onlyfans.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/bec-onlyfans.png","size":"699.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Beč se "skinuo" i svoje gole slike objavio na OnlyFans

 Svijet umjetnosti ne gleda uvijek na golotinju kao na dio umjetnosti pa nije neobično da su neka umjetnička djela tokom godina bila cenzurisana ili čak mijenjana kako bi odgovarala trenutnim pravilima i raspoloženju javnosti.

Ipak, s pojavom društvenih mreža, golotinja koja je prihvatljiva u muzejima i galerijama, odjednom više nije bila prihvatljiva na internetu. 

Iz tih razloga, neke galerije ili muzeji nisu mogli adekvatno "raditi" na društvenim mrežama. 

Turistička zajednica Beča dosjetila se kako iskoristiti tehnologiju i internet te promovisati svoje muzeje i galerije. Nakon što su zbog golotinje često bili cenzurisani na društvenim mrežama, Bečani su se odlučili okrenuti platformi koja golotinju dopušta - OnlyFans.

Radi se o platformi osnovanoj 2016. godine, koja funkcioniše na principu pretplate, a povezuje kreatore sadržaja s pretplatnicima. S obzirom na to da je zatvorena za sve koji nemaju registrovan račun, može dopustiti malo više slobode, a to u ovom slučaju znači i golotinju.

Oni koji se odluče pretplatiti na sadržaj za odrasle Turističke zajednice Beča, imat će priliku pregledavati pregršt umjetnina kad god im to bude želja. 

Kako ističu na službenim stranicama projekta, pretplatnicima se nudi uvid u provokativne radove Egona Schielea, Richarda Gerstla, Kolomana Mosera i Amedea Modiglianija, koji su inače dostupni u bečkim muzejima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!