[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xb.jpg","size":"164.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Barsa brani gol prednosti iz Pariza, Ćavi želi najveću pobjedu u trenerskoj karijeri

Devedeset ili 120 minuta do prvog plasmana u polufinale Lige šampiona još od 2019. godine - može li Barselona da skromnu sezonu pretvori u borbu za najveći trofej u evropskom fudbalu?

Prije šest dana je Barsa napravila veliki korak, savladala je Pari Sen Žermen 3:2 u gostima, ali je ostao utisak u fudbalskoj javnosti da tim Luisa Enrikea nije rekao posljednju riječ. PSŽ je tada preokrenuo na 2:1, sve je mirisalo da će postići i treći gol prije nego je katalonski velikan zadao konačan udarac i preko Rafinje i Andreasa Kristensena došla do “brejka” kojim je bitno uvećao šanse u dvomeču.

- Pari Sen Žermen neće kalkulisati - biće hrabar, ali mi smo u prednosti. Želim da “Monžuik” bude poput kazana i da izgleda kao “Nou kamp” u velikim noćima. Želim da osjetim veliku energiju jer će to pomoći igračima - rekao je trener “blaugrane” Ćavi Ernandes.

Barsa je daleko od Real Madrida u borbi za titulu u La Ligi (ima osam bodova manje) i Liga šampiona joj je jedina šansa da se domogne trofeja ove sezone. Ne djeluje realno, ali Barsa je Barsa - pokazala je to u Gradu svjetlosti.

- Ta pobjeda u Parizu nam je dala samopouzdanje i vjeru da možemo da se takmičimo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Nakon prve utakmice sam rekao da za mene PSŽ ostaje favorit za plasman u polufinale, ali znam da možemo da uradimo ono što smo uradili u prvom susretu - jasan je Ćavi.

I dalje se priča o tome da li će Ćavi napustiti Barsu na kraju sezone. Tako je odlučio još u februaru.

- To je to, idem. Još ranije sam odlučio i to svi znaju. Mislim da je ta novost i uticala na ekipu da bude opuštenija i bolja u nastavku sezone - dodao je legendarni vezista Katalonaca.

PSŽ, s druge strane, zna da je dovoljno jak da pobijedi u Barseloni.

- Pari Sen Žermen nikada nije prošao nakon što je izgubio prvu utakmicu i svi želimo da se to promijeni. Uvjereni smo da sve može da se okrene u ovom dvomeču i očekujem da situacija na terenu bude drugačija nego u prvoj utakmici u kojoj nismo dobili ono što smo zaslužili - rekao je Luis Enrike, trener koji je bio prvak Evrope s Barsom 2015. godine.

Nekadašnji selektor Španije, ipak, vjeruje da će kao i u Parizu - biti golova.

- Drugačiji meč, ali sa dosta golova - to očekujem. Barsa ima razne mehanizme, može i da preskače igru na Roberta Levandovskog, a mi neke stvari moramo da radimo pametnije kako bi rezultat bio u našu korist - kazao je Enrike.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!