[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/bakir-hadziomerovic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/bakir-hadziomerovic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/bakir-hadziomerovic.png","size":"606.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Intervju

Bakir Hadžiomerović za "Historiju BH. novinarstva": Još 2007. sam rekao da će Dodik postati fašista  

U toku je snimanje serijala „Historija bh. novinarstva“ kojim autor Dario Novalić, kroz razgovore i sjećanja bh. novinarskih i medijskih autoriteta, želi pokazati bogat i zanimljiv put razvoja bh. novinarstva i njegove vrijednosti. Producent ovog serijala od 12 epizoda je Start BiH, a radi se u koprodukciji sa BHRT-om. Magazin Start je objavio dijelove sa snimanja razgovora sa Bakirom Hadžiomerovićem, urednikom nekad najpopularnijeg političkog magazina „60 minuta“ 

 Između ostalog, Hadžiomerović je kazao: "Još 2007. sam rekao da će Dodik postati fašista".  

Misli Hadžiomerović da je „60 minuta“ uticala i mijenjala mnogo toga u bh. društvu i mnogo toga raskrinkala što se danas pokazuje evidentnim. Žalosti ga što su se danas, otkako nema ove emisije, stvari vratile u rikverc.

- Danas meni kažu, ti  si 2007. godine rekao da će Dodik postati fašista. Onda, kada mene Dodik izvrijeđa nabrutalnije na nekoj televiziji svi se smiju, kao ono, jes' mu ga „šuknuo“. Eto vam sad Dodik! Mi smo na vrijeme upozoravali kada on opsuje mater Arijani pred Sulejamnom Tihićem, Draganom Čovićem, i to je kao smiješno. I pojedine kolege novinari kažu, što oni vazda dižu frku. Eto vam sad Dodik. Na vrijeme smo upozoravali, prije skoro 15 godina, i ja sam zadovoljan. Nama su govorili da „60 minuta“ truje javni prostor. A, eto, sve fercera, super je - ironično komentariše Hadžiomerović.

O prijetnjama i policijskoj pratnji koju je imao Hadžiomerović u vrijeme magazina "60 minuta" kaže sljedeće:

- Kada sam dobio policijsku pratnju, koja je trajala četiri godine, nisam imao nikakav problem. Nikada se meni nije desila, čak ni u kafani, neka neugodna situacija. Niti sam dobijao neke prijetnje. Policijske agencije su procijenile to. Nisam se o razlozima nikada htio raspitivati u to vrijeme, nisam htio da se opterećujem sa tim. Poslije sam saznao neke stvari jer me je zanimalo, kada se sve završilo.

U to vrijeme nije bilo bitno zašto imam policiju, jer sam smatrao da će me to ograničiti i da će me to, na neki način, izvlačiti od opasnosti te vrste, ukoliko ja saznam razloge za to. A onda kada je sve to završeno, većina tih ljudi sa kojim sam u to vrijeme provodio dane i noći, i dan-danas sam sa tim policajcima super - kaže Hadžiomerović.

Govorio je Hažiomerović i o tome kako su ga Senad Hadžifejzović i Arijana  Saračević Helać "bacili u vatru", o 60 minuta, kome je smetao, SDP-u i još mnogo toga.... Cijeli tekst čitajte u novom broju magazina Start BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!