[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/05\/arijana-saracevic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/05\/100x73\/arijana-saracevic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/05\/arijana-saracevic.jpg","size":"50.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Arijana Saračević Helać : Na današnji dan prije 30 godina, na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak

Poznata novinarka i ratna reporterka Arijana Saračević-Helać prisjetila se 5. februara prije tri decenije i masakra kojem je svjedočila na sarajevskoj pijaci Markale.

"Na današnji dan prije 30 godina, na mojim se pantalonama zalijepio ljudski mozak. Skupljala sam u šoku, dijelove ljudskog tijela, na pijaci Markale, a potom sa TV ekipom, ranjenike unosila u kombi RTVBiH-a i vozili ih na Koševo", napisala je ona te dalje nastavlja:

"Uživo pratili kako doktori čine čuda i spašavaju preživjele. Ima taj video na internetu ali mi se ne traži. Svježe mi je u glavi kao da je jučer bilo. Reditelj Benjamin Filipović i snimatelj Dževad Čolaković, zadesili su se u blizini i sve snimili. Ja sam s drugom ekipom, stigla dva minuta poslije i vidjela svog druga, divnog i poštenog Emira Begovića kako leži u krvi i umire. Samo desetak minuta prije sam ga srela na ulici i dugo smo razgovarali, izljubili se kao da smo znali da je to kraj. A tako smo se smijali.

Tog dana, otišlo je mnogo nedužnih Sarajlija za čija ubistva je kriva Međunarodna zajednica koja je, plansko istrebljenje građana Sarajeva, preko svojih predatora, mirno posmstrala i odobravala.Krugovi pakla se nikada ne zatvaraju.Sjećamo se, ubijenih Sarajlija", napisala je Arijan Saračević Helać.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!