[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/26\/apple-metallic-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/26\/100x73\/apple-metallic-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/26\/apple-metallic-logo.jpg","size":"55.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Apple sljedeće godine nastavlja sa tranzicijom na vlastiti hardver

Kompanija Apple može biti zadovoljna godinom koja je iza njih, naročito ako se uzme u obzir da je ovo godina pandemija koronavirusa. Iako se utjecaj virusa mogao osjetiti i u ovoj kompaniji,  čime je predstavljanje i početak prodaje iPhonea malo odgođen, Apple je uspio prebroditi najizazovniju godinu do sada bez nekih većih problema.

Ono što je poznato, jeste da se novi modeli iPhonea dobro prodaju, ali, čini se kako je APple najveći posao napravio sa svojim procesorima za kompjutere koji su pokazali nevjerovatne performanse, te su na taj način odučevili i kornisike i novinare koji su ih testirali.

Ako je vjerovati analitičaru koji poznaje planove kompanije Apple, MIng-Chu Kuu, možemo očekivati nova računala koja će biti u pogonu sa Appleovim procesorima, ali treba očekivati i neke promjene u dizajnu kompjutera i satova.

Kako navode u  9to5Mac, ne samo da će MacBookovi biti predstavljeni sljedeće godien imati procesore M1, već će imati i neki sasvim novi i osvježeni dizajn, a vjerovatno će biti riječ o novim 14 i 16 inčnim modelima MacBooka Pro, a mogu se vrlo moguće, očekivati i promjene u iMacu, kao i novom Mac Pro.

Kako je Kuu naglasio, posljednjji model iPada Air prodaje se bolje od očekivanja. Tokom drugog kvartlaa iduće godine, može se očekivati i nova generacija AirPodsa, a 2021. trebala bi donijeti i neki novi dizajn pametnih satova. Osim promjena u dizajnu, kako javlja 9to5Mac, nova generacija Apple Watcha imat će i neke nove inovativne i napredne opcije praćenja ali i analize samoga zdravlja korisnika. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!