[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/22\/apple-metallic-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/22\/100x73\/apple-metallic-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/22\/apple-metallic-logo.jpg","size":"55.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Apple bi sa svojim autom mogao riješiti najveće dileme električnih vozila

Već nekoliko dana poznate glasine o automobilu marke Apple, a od jučer postoje još neki novi detalji koji pokazuju šta možemo očeivati od kompanije tokom narednih nekoliko godina. Prema tvrdnajma insidera Applea, Cook i ekipa su potvrdili Projekat Titan, kojim su krenuli sa razvojem vozila koje će biti namjinenjeno masovnom tržištu. 

Tehnologija koja bi trebala biti u fokusu Appleove strategije, odnosi se na baterije pri čemu su u prvom planu dvije stvari - cijena koja će biti radikalno niža, upravo zahvaljujući novom dizajnu baterija. Baterijska tehnologija, bar kada je u pitanju tvrdnja insidera, će biti nešto potpuno novo. Ako su ove tvrdnje i informacije tačne, biako bi iCar bio skup, ukoliko riješe probleme električnih automobila sa baterijom - bit će vrlo zanimljivo. 

Za tehnološki specijaliziranu kompaniju, koja nema previše dodita sa automobilskom industrijom, dizajniranje, razvoj ali i proizvodnja bit će veliki izazov. Appleov automobil se može očekivati najranije 2024. godine, no kako je sve u svijetu pogođeno odlukama vlada zbog pandemije koronavirusa, taj rok bi mogao biti pomaknut na 2025. ili još koju godinu poslije, prenosi Reuters.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!