[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/fna-132126.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/100x73\/fna-132126.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/14\/fna-132126.jpg","size":"78.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Aničić: Trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih iz Posušja

Nalaz vještačenja krvi potvrdio je kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje, kazao je u izjavi za Fenu tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić.

- Kod svih osmero nastradalih vještačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljičnog monoksida u krvi - kazao je Aničić.

Tužiteljstvo ZŽH-a još čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mjestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog plina u prostoriju gdje su mladi boravili.

- Vještak je uzeo sve potrebne mjere i agregata i kuće, zapisnik očevida i fotodokumentaciju, te će na temelju svega toga obaviti vještačenje te utvrditi je li ugljični monoksid, s obzirom na raspored u kući i gdje je bio taj agregat, mogao doći u prostoriju gdje su boravili nastradali - kazao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren "na kip", jer je kroz njega bio provučen kabl preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Podsjetimo, osmero mladih, svi 2001. godište, život su izgubili u nesreći koja se dogodila u novogodišnjoj noći.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!