[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/alitalia.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/100x73\/alitalia.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/alitalia.jpg","size":"67.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Alitalia nastavlja međunarodne letove

Alitalia je nastavila međunarodne letove iz Milana, dok je Italija postepeno ponovo počela otvarati svoje aerodorme za strane putnike i smanjila  restrikcije koje su uvedene u svrhu sprečavanja epidemije koronavirusa.

Avioprijevoznik, koji je u procesu nacionalizacije nakon 11 godina problematičnog privatnog upravljanja, imat će letove s aerodroma Milan Malpensa za Amsterdam, Brisel, Pariz i London.

Milanski gradski aerodrom Linate, koji je prije pandemijske krize bio drugi najveći aerodrom s kojim je kompanije Alitalia sarađivala nakon rimskog Fiumicina, ponovno će se otvoriti 13. jula, prenosi Reuters.

Od jula Alitalia će biti povezana i sa desetak domaćih destinacija preko aerodroma Milan Malpense, proširujući svoju ponudu iz regije Lombardija, jedne od najteže pogođenih pandemijom COVID-19 u Evropi.

Alitaliju trenutno vodi privremeni menadžer, a vlada je u martu najavila da će državno ministarstvo finansija postati glavni investitor.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!