[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/13\/policija-bih-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/13\/100x73\/policija-bih-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/13\/policija-bih-1.jpg","size":"105.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

AKCIJA "DAR 1": Uhapšen još jedan policajac u Sarajevu

U okviru policijske akcije "DAR 1" uhapšen je i osamnaesti policajac iz Jedinice za saobraćaj. Riječ je o službeniku N. K. (1971. godište) iz Sarajeva.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo pomoći učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i odavanja službene tajne.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS jučer su nakon prikupljanja dokaza o izvršenim krivičnim djelima, a u saradnji s Upravom policije MUP-a ZDK i PU Istočno Sarajevo, izvršili pretrese osoba, motornih vozila, stanova i drugih prostorija na više lokacija na području Kantona Sarajevo, Zeničko-Dobojskog Kantona te općina Istočno Novo Sarajevo i Pale na području Republike Srpske.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade sinoć predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšeni policajci su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Akcija hapšenja je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima. Uhapšeni se terete da su uzimali novac u zamjenu za "opraštanje" prekršajnih naloga u saobraćaju. Sumnjiče se za počinjenje više od 100 krivičnih djela.

(Izvor: Klix)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!