[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/milorad-dodik-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/100x73\/milorad-dodik-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/milorad-dodik-3.jpg","size":"92.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Ahatović UPOZORAVA: Dodik se ponaša kao grogirani bokser, ali ništa nije slučajno. To je lukava strategija puzajuće secesije

Defendolog Nedžad Ahatović  u intervjuu za magazin Start BiH između ostalog komentariše stalne prijetnje o secesiji od strane Milorada Dodika, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srpske, kao i  njegova stalna prepucavanja sa zapadnim ambasadorima, pogotovo britanskim i američkim.

- To je puzajuća secesija. Navikava nas na to. To je cilj. Svaki dan imate vijest da je Republika Srpska uradila nešto na svoju ruku mimo vlasti BiH. I tu nema razlike u mišljenju između tamošnje vlasti i opozicije. Ko god bi krenuo drugim putem izvršio bi političko samoubistvo. Druga stvar, imamo na sceni simbiozu politike, crkve i intelektualne scene u Srbiji i RS. Patrijarh Porfirije poziva sve srpske lidere na sastanke. Srpska pravoslavna crkve ima snažan uticaj na prostore koje naseljavaju Srbi i vidi se da postoji koncept po kojem se gradi „srpski svet“. U svemu tome je najekstremniji Dodik i povremeno čak i Vučića izaziva kada je riječ o poziciji najpopularnijeg srpskog političara. U tom kontekstu treba gledati i te njegove svađe sa stranim ambasadorima i Visokim predstavnikom.

On se ponaša kao grogirani bokser, ali to zapravo samo tako izgleda. To je lukava strategija koja vodi računa o svim segmentima. Ništa nije slučajno- upozorava Ahatović.

 CIJELI INTERVJU ČITAJTE U NOVOM BROJU MAGAZINA START BiH!

reklama-start-rgb.jpg

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!