[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/aerodrom.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/aerodrom.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/aerodrom.jpg","size":"71.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Aerodrom Sarajevo izuzet od isplate dobiti za deset godina

Federalna vlada donijela je Odluku o izuzimanju od isplate dobiti JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo, na period od deset godina.

Vlada FBiH, u vršenju ovlaštenja Skupštine privrednog društva JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, neće donositi odluke o raspodjeli dobiti za isplatu dividende odnosno učešća u dobiti, iz neraspoređene (akumulirane) dobiti iskazane u poslovnim knjigama na dan 31.12.2020. godine niti iz dobiti ostvarene za period od deset godina nakon donošenja ove odluke.

Sredstva od dobiti bit će korištena za finansiranje investicija utvrđenih planovima poslovanja privrednog društva JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo.

Odluka je donesena nakon što je Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog posljedica pandemije koronavirusa bio primoran da zaustavi značajan broj investicionih projekata neophodnih za obezbjeđenje nedostajućih aerodromskih infrastrukturnih kapaciteta, kao i za rekonstrukciju postojećih.

Današnja odluka bitna je za ispunjene važeće međunarodne i lokalne zakonske regulative i standarda u zračnoj plovidbi, što će dugoročno omogućiti sigurne uslove za veći broj aviona, putnika, prtljaga, pošte i carga te tako uvećati prihode od poslovanja, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!