[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-96d81e18ca90c5f52c3f144f0ebd06e5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/100x73\/l-96d81e18ca90c5f52c3f144f0ebd06e5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-96d81e18ca90c5f52c3f144f0ebd06e5.jpg","size":"75.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Adilović: Danas trebamo braniti svoj narod i domovinu, samo drugačijm metodama i sredstvima

I danas trebamo braniti svoj narod i domovinu, samo drugačijm metodama i sredstvima, koja odgovaraju današnjoj situaciji - naglasio je danas na Igmanu muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

On je održao hutbu u okviru vjerskog dijela programa manifestacije “Dani odbrane Bosne i Hercegovine - Igman 2022.”, te tom prilikom ukazao da smo u današnje vrijeme svjedoci “novim nasrtajima na suverenitet naše domovine, a samim time i na opstanak našeg naroda”.

- Danas su na sceni druge metode, ali ciljevi su isti, kao i u periodu nedavne agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ni po koju cijenu ne smijemo dozvoliti nestanak naše domovine, jer bi to značilo i nestanak našeg naroda. Potrebno je da svi uradimo što možemo kako bi BiH bila stabilna i prosperitetna.- poručio je Adilović.

Obraćajući se prisutnim vjernicima, muftija Adilović je podsjetio da je u augustu 1993. godine na Igmanu zaustavljena agresorska ofanziva i spriječen pokušaj da glavni grad padne u potpuno okruženje i blokadu, dodavši da je zbog toga “ovo mjesto i vrijeme prava prilika da se prisjetimo i analiziramo tu opasnost, ali i ostale opasnosti koje su ugrožavale i ugrožavaju opstanak našeg naroda, vjere i domovine.”

Ocijenio je da je sada vrijeme da se zaustavi sužavanje teritorije na kojoj Bošnjaci žive, te da se preokrene proces, odnosno, da se Bošnjaci vraćaju tamo odakle su protjerani.

Dodao je da je potrebna i snažnija vjera i život u skladu sa principima vjere. Na kraju je pozvao prisutne da ne zaboravljaju pobjede, da iz njih uzimaju poruke te da s ponosom o njima pričaju djeci, prenosi MINA.    

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!