[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/100x73\/xq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xq.jpg","size":"84.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Aćerbi negira rasizam: Rekao sam da ću mu isprašiti d..e

Defanzivac Intera Frančesko Aćerbi bio je na saslušanju povodom optužbe da je uvrjedio defanzivca Napolija Žuana Žesusa na rasnoj osnovi.

Žesus je optužio Aćerbija da ga je uvrjedio rekavši mu „cr….o.“ Zbog toga je defanzivac Intera odstranjen iz reprezentacije Italije.

Na saslušanju Aćerbi je negirao da je na rasnoj osnovi uvrjedio Žesusa.

– Rekao sam mu „Ti faccio nero“ što nije rasistički, već na italijanskom znači „Isprašiću ti dupe.“ – rekao je Aćerbi na saslušanju.

Ostaje da se vidi kakva će odluka Fudbalskog saveza Italije biti ovom prilikom, ali za rasistički ispad zaprjećena je kazna i do 10 utakmica suspenzije.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!