[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/xx_3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/xx_3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/xx_3.jpg","size":"71.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Aca Petrović napustio Pezaro

Dolazak Ace Petrovića u Pezaro je bio propraćen optimističnim najavama. Govorio je da želi da Pezaro ponovo igra Evropu, hvalio je mladog Kaia kog je doveo iz Brazila, bio je zadovoljan transferima, da bi kasnije rekao da ekipi fali kvalitet na nekim pozicijama.

Kritikovan je Petrović zbog toga što igrače koje je on zahtjevao nisu prikazali dovoljno u Italiji. Bilo je još nesporazuma na relaciji uprava – trener i na kraju se 19. oktobra poslije poraza od Tortone 90:81 je definitivno i prekinuta saradnja.

Petrović je do septembra bio i selektor Brazila ali je tu poziciju napustio kako bi se više posvetio klubu. Sada ostaje bez angažmana, a radi se o stručnjaku koji je predvodio Cibonu, Sevilju, Ljeidu, Skafati, Zadar, u dva navrata Cedevitu kao i Lijetuvos Ritas. izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!