[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/06\/l-d266d75ef7bc32c55fd3abd6249bae00.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/06\/100x73\/l-d266d75ef7bc32c55fd3abd6249bae00.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/06\/l-d266d75ef7bc32c55fd3abd6249bae00.jpg","size":"123.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Abazović: Vlada će u petak glasovati o Temeljnom ugovoru sa SPC

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je danas da će Vlada Crne Gore u petak glasovati o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) te da taj ugovor nema nikakav prioritet u odnosu na neko drugo pitanje.

"Ono što možemo završiti sutra, riješit ćemo sutra. Ne želim se više baviti Temeljnim ugovorom, niti mi pada na pamet pasti pod pritisak grupice ekstremista unutar Vlade ili grupice onih koji pokušavaju vratiti državu u devedesete", rekao je Abazović.

Abazović je kazao da je Crna Gora jedina država na svijetu u kojoj ministar odbrane priželjkuje sukobe građana i gdje se ministar vanjskih poslova više bavi crkvom nego europskim integracijama.

Abazović je istaknuo da je glavni cilj da država ide prema Europskoj uniji (EU), da se izbore za bolji standard ljudi, s krizom koju nije Crna Gora izazvali, ali koja definitivno neće zaobići Crnu Goru.

Odgovarajući na upit je li točno da su ga veleposlanici  EU upozorili kako bi zbog Temeljnog ugovora mogla biti upitna stabilnost vlade, Abazović je kazao kako nikoga nisu silili da podrži Vladu i da to neće.

Abazović je dodao da će temeljni ugovori biti potpisani sa svim vjerskim zajednicama i da će i one zajednice koje imaju taj ugovor doći sa svojim zahtjevima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!