[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/zvizdic-del-s-arabije.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/zvizdic-del-s-arabije.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/zvizdic-del-s-arabije.jpg","size":"381.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Zvizdić razgovarao s Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem

 Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa sekretarom ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem.

Tokom razgovora Zvizdić je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na svemu što je u prethodnom periodu urađeno za Bosnu i Hercegovinu, a posebno na pomoći koju Kraljevina Saudijska Arabija kontinuirano pruža našoj zemlji.

Istaknuto je opredjeljenje Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama, što doprinosi trajnom miru i stabilnosti, a s tim u vezi i prilivu novih investicija. Zvizdić je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja tolerancije, u kojoj se konstantno radi na pomirenju i unapređenju odnosa, jer predstavlja primjer zemlje u kojoj stoljećima u suživotu žive pripadnici četiri monoteističke religije.

Muhammed bin Abdulvahid el-'Arifi je zahvalio na toplom dočeku u Bosni i Hercegovini i uputio čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom nastupajućeg Dana državnosti. Potvrdio je da Bosna i Hercegovina uistinu predstavlja primjer suživota različitih naroda i naglasio da zbog toga jedni s drugima treba da razmjenjujemo pozitivna iskustva i prakse.

Visoki gost prenio je najljepše želje kraljevske porodice i naroda Kraljevine Saudijske Arabije za uspjeh Bosne i Hercegovine i svih naroda u njoj, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

PSBIH SAUDIJSKA ARABIJA SASTANAK

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!