[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/zvizdic-ping.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/100x73\/zvizdic-ping.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/zvizdic-ping.jpg","size":"249.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Zvizdić - Ping: BiH i NR Kina imaju prijateljske odnose koje treba unapređivati

 Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u Sarajevu ambasadora NR Kine u BiH Jija Pinga, s kojim je razgovarao o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH.

Saglasni su da BiH i NR Kina imaju prijateljske odnose koje treba unapređivati. Rekli su da je ekonomska saradnja u porastu i da postoji značajan prostor za unapređenje u svim segmentima.

Razgovarano je i o predstojećem samitu ministara prometa i komunikacija koji bi trebao biti održan u Sarajevu do kraja ove godine u okviru  saradnje “17 +1”  i istaknuli da je izgradnja infrastrukture najvažniji cilj ekonomskog razvoja cijelog regiona. Izrazili su uvjerenje da će uskoro biti pokrenuta izgradnja Bloka 7 Termoelektrane „Tuzla“ koji je važan za energetsku stabilnost BiH.

Ping je konstatirao da se odnosi dviju zemalja unapređuju na svim poljima, a posebno u oblasti turizma,  i istaknuo da je broj turista u prvih šest mjeseci ove godine  dostigao broj kineskih turista u BiH iz cijele prošle godine.

Zvizdić i Ping su izrazili očekivanje da će se uspješna  saradnja   i kvalitetno partnerstvo nastaviti i u narednom periodu na osnovu međusobnog razumijevanja i poštovanja, saopćeno je iz VMBiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!