[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/ww.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/100x73\/ww.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/ww.jpg","size":"77.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zvanično: Fernando Alonso se vratio u Formulu 1

Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso vratiće se naredne sezone u šampionat Formule 1 u Renou, potvrdio je danas taj tim.

"Fernando se pridružuje Renou za predstojeće sezone. Ova odluka je odvažna i značajna za budućnost", naveo je Reno.

Reno je saopštio da će 38-godišnji Alonso u timu zamijeniti Danijela Rikarda koji će naredne sezone preći u Meklaren.

Španac će u ekipi voziti sa Estebanom Okonom.

Reno, međutim, nije naveo na koliko sezona je Alonso potpisao ugovor.

"S velikim emocijama se vraćam u tim koji mi je dao šansu na početku karijere. Imam principe i ambicije koji su u skladu sa projektom tima", rekao je Alonso.

Alonso će tako vraća u ekipu sa kojom je osvojio dvije šampionske titule, 2005. i 2006. godine.

On je Formulu 1 napustio 2018. godine i takmičio se u Indikaru, gdje će u avgustu sa Meklarenom pokušati da osvoji trofej.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!