[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/svi-dobitnici.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/100x73\/svi-dobitnici.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/svi-dobitnici.jpg","size":"340.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Značajne donacije BH Telecoma na području USK-a

Kompanija BH Telecom je na osnovu Odluke o dodjeli donacija pravnim licima u 2017. godini, širom Bosne i Hercegovine donirala milion konvertibilnih maraka.

Tako je Regionalna direkcija Bihać danas sa skoro 180 hiljada maraka pomogla rad i nabavku opreme u ukupno 23 ustanove, udruženja i sportska kluba koji egzistiraju u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu, Bužimu i Bosanskom Petrovcu.

-Donacije su otišle i u četiri javne kuhinje na području Republike Srpske, koje gravitiraju ka USK. Pored brojnih marketinških, te sponzorskih ugovora i aktivnosti, BH Telecom i na ovaj način pokazuje najvišu razinu društvene odgovornosti - rekao je direktor Ragionalne direkcije BH Telecoma Bihać Damir Midžić.

Među dobitnicima donacija su i bihaćki, te bosanskokrupski vatrogasci.

"Iznos od 10 hiljada maraka će nam pomoći, da napokon našem starom voznom parku dodamo manje terensko-navalno vozilo, koje nam je neophodno - istakao je starješina Vatrogasne jedinice Bihać Mirsad Šehić.

Inače, ukupno je 137 dobitnika donacija BH Telecoma u 2017. godini. Posebna pažnja je, kako je rečeno, usmjerena na nabavku IT opreme u osnovnim i srednjim školama. Također, neophodna pomoć je otišla profesionalnim i dobrodovoljnim vatrogasnim jedinicama, gorskim službama spašavanja, kao i javnim kuhinjama.

Podijelite ovaj članak!