[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xc.jpg","size":"76.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zbogom Romi: Džeko odbio Vest Hem, žele ga Barsa i Real

Dok italijanski mediji prenose da je Tulio Tinti agent Edina Džeke u ponedeljak stigao u Trigoriji na pregovore, jer golgeter Rome želi da napusti klub u januaru, Španci donose senzacionalnu vj

Reprezentativac Bosne i Hercegovine poslije sukoba sa trenerom Fonsekom nije bio u sastavu Rome na poslednjoj utakmici sa Specijom, a u ponedeljak je trenirao odvojeno od ekipe.

Sve to prate velikani La Lige Barselona i Real Madrid i ozbiljno razmišljaju o šokantnom transferu nekadašnjeg napadača Mančester Sitija, Volfsburga, Teplica i Željezničara.

Džeko je i ove sezone potvrdio kvalitet. Odigrao je 15 mečeva u Seriji A i postigao sedam golova, ali sad je odlučio da napusti Romu prije zatvaranja zimskoj prelaznog roka. Italijanski mediji pišu da je odmah stigla ponuda Vest Hema, ali je 34-godišnji golgeter odbio da se preseli u redove Čekićara.

Prema izveštajima Mundo Deportiva, Real Madrid i Barselona prate situaciju i čekaju priliku da dobiju odličnog golgetera za što manje pare. I jedni i drugi vape za proverenim napadačem. Od početka sezone oslanjaju se samo na Karima Benzemu, odnosno Lionela Mesija. Jedine zvjezde oba kluba koju su postigli više od 10 golova u La Ligi u tekućoj sezoni 2020/21.

Džeko je sa uspjehom igrao u tri od četiri najjače lige Evrope. Jedino mu još Španije nedostaje. Da li je moguće da konačno sa 34 godine stigne do Primere? I to ne u bilo koji klub. Videćemo narednih dana…

izvor:Sport Klub

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!